De zomer is in volle gang en de gedachte om elke dag, of zelfs de meeste dagen, te scheren, is iets waar je misschien totaal geen zin in hebt. Je overweegt waarschijnlijk een oplossing voor de langere termijn en er zijn zeker een aantal opties. Waar veel vrouwen tot een tijdje geleden voornamelijk hun bikinilijn en benen gingen harsen zo net voor de zomer om er voorderest geen omkijken meer naar te hebben is er nu een andere hype die misschien nog wel veel effectiever is. Hoe heerlijk is het om nooit of nauwelijks meer te hoeven laten ontharen? Dat kan doormiddel van het definitief ontharen.

Als je wil overstappen van harsen of scheren naar laserontharing, dan zijn er eigenlijk twee opties. Je hebt verschillende laser behandelingen in een salon of je doet het zelf thuis doormiddel van een IPL ontharingsapparaat. Het grootste verschil zit hem dan zeker in de prijs. In de salon zijn de behandelingen erg prijzig en het loopt aardig op door de hoeveelheid behandelingen die je nodig hebt. In verhouding is een IPL ontharingsapparaat veel voordeliger, je betaald eenmalig een bedrag waarna je zoveel behandelingen zelf kunt doen wat nodig is. Je kunt bijvoorbeeld ook met je moeder of een vriendin het apparaat aanschaffen. Wanneer eenmaal het lichaamshaar definitief verdwenen is heb je het apparaat ook eigenlijk niet meer nodig en kan je waarschijnlijk iemand anders er nog erg blij mee maken.

Welke ontharingsopties zijn er en welke nadelen zitten er aan vast?

Veel vrouwen zijn tevreden met de resultaten die ze krijgen van het scheren, het is super glad en de huid voelt goed aan. Een ladyshave wordt vaak gebruikt om mooie gladde benen te creëren. Alleen dit super gladde fijne gevoel is meestal maar voor één dag. Daarna komen de stoppels weer. Als we naar de huid kijken is die vaak wat droger. Er kunnen geïrriteerde bultjes op de huid komen en er kan jeuk ontstaan. Om deze irritaties te verminderen kan de After You Shave spray gebruiken. Hierin zit panthenol en aloë vera dat ontstekingsremmend werk en de productie van nieuwe huidcellen bevordert.

Even kijken naar welke mogelijkheden er nog meer zijn, bijvoorbeeld ontharing crème. Er zit 10 minuten in een dikke laag crème op je huid, dat haar net onder het oppervlak oplost. Hoewel dit een goede optie kan zijn voor gladheid die een week aanhoudt, kunnen de crèmes onvermijdelijk stinken en als ze te lang blijven zitten, kunnen ze je huid verbranden. In ontharing crèmes zit zuur om het haar te verwelken en te vernietigen, waardoor je een gladde huid krijgt. Wat je ook vaak merkt dat wanneer je de crème eraf haalt niet alle haren verdwenen zijn.

En dan hebben we nog harsen. Dit is een populaire optie voor ontharing waarbij een soort gesmolten hars wordt gebruikt om het haar uit de haarzakjes te persen, waardoor je wekenlang een gladde huid krijgt. Ondanks dat het best wel even pijnlijk kan zijn wanneer de wax van je huid afgetrokken wordt, is het eigenlijk wel gezonder en zachter voor de huid dan scheren. Harsen verwijdert namelijk ook de dode huid. Het voordeel ervan is dan ook dat je langer haar vrij bent.

Haarvrij voor langere tijd of voor altijd?

Heb je nou echt geen zin om dagelijks bezig te zijn met het lichaamshaar scheren dan kun je de voordelen van harsen en IPL ontharen nog eens met elkaar vergelijken.
Harsen is een goede methode voor onmiddellijke ontharing, waarin tegen je met IPL ontharen thuis toch echt wel wat weken bezig bent maar het resultaat is dan wel dat je daarna er geen omkijken meer naar hebt. Hoewel je resultaten van harsen weken aanhouden, loop je het risico op brandwonden door de wax, of een minder prettig ervaring van een onervaren waxer. Het lichaamshaar laseren is ook niet geheel pijnloos maar wel veel meer draagbaarder.
Harsen is per sessie is een stuk goedkoper, maar je moet doorgaan met harsen zolang je lichaamshaar blijft groeien. Een IPL ontharingsapparaat is in aanschaf misschien iets wat prijzig maar dit is wel maar een eenmalige investering.

Denk jij dat je klaar bent om van de ongemakken van het ontharen af te komen door het gebruiken  van de IPL ontharingsapparaat? Klik dan hier.

 

 

24 juli 2022

Laat een reactie achter