Wat is zelfliefde ?
Wat is zelfliefde? Nou, op een gegeven moment realiseerde ik me dat ik geen "betere" versie van mezelf wilde worden, maar een gelukkiger versie. Dit bracht me bij de vraag: wat maakt mij eigenlijk gelukkig? De laatste jaren was ik er heilig van overtuigd dat een partner mij gelukkig zou maken. Maar ik heb deze mening heroverwogen – net op tijd voor het dit jaar.

Zelfliefde: Hoe zelfliefde te beoefenen
Ik denk nog steeds dat het bijdraagt aan levensgeluk om een partner aan je zijde te hebben die het leven wat spannender, leuker, mooier en sprankelender maakt. Een pot en het deksel zijn beide ronde dingen. En sinds een paar maanden heb ik ook iemand die zeker "deksel" potentieel heeft. Het is leuk, geen twijfel mogelijk. Toch ben ik me ervan bewust dat ik in de toekomst ook solo de hele eenheid wil zijn. Ik wil mijn eigen beste vriend zijn, mijn "partner in crime" en mijn liefste partner.

Het is simpel: ik weet dat ik oprecht van mezelf moet houden om van andere mensen te kunnen houden. Ik voel me echt goed als ik mezelf behandel zoals mijn grote liefde behandeld zou moeten worden. En daar proost ik op, een hele bijzondere relatie in 2022: die met mezelf.

Zelfliefde leren
Vanaf nu heb ik mezelf lief, respecteer en eer ik mezelf tot de dood ons scheidt... Nou, makkelijker gezegd dan gedaan. Hoewel we onze vrienden en partners meestal genereus, geduldig en liefdevol behandelen, behandelen we onszelf zoals een leraar hun student behandelt. Vooral omdat we erkennen dat andere mensen fouten mogen maken en dat we soms dingen moeten loslaten.

Maar als het om onszelf gaat, komt perfectionisme om de hoek kijken. We kunnen geen fouten maken, alles moet altijd tip-top zijn. Als gevolg hiervan slaan we onszelf voortdurend in elkaar en houden we te zelden van onszelf. Dus de grootste uitdaging is om perfectionisme nu in te pakken en zachtheid, vriendelijkheid en geduld te oefenen. En doe het onszelf aan. Het kost wat tijd, maar het is aan te leren. Dat beloof ik. En als je deze plicht eenmaal hebt, dan komt de freestyle...

Tips voor zelfliefde
Jezelf niet constant in elkaar slaan is stap één op weg naar een gezonde en gelukkige relatie met jezelf. Maar er zijn nog een paar andere trucs die ik graag met je wil delen.

Verken en verwen je lichaam – het is je tempel
Ons lichaam is onze basis, ons belangrijkste bezit. En toch behandelen we het vaak niet zoals het verdient. Voor gezonde zelfliefde is het belangrijk om je lichaam te vieren. Om het te verwennen met lekker eten, voldoende rust en vreugde. En het is belangrijk om het echt te begrijpen. Gelukkig is de verkennende fase erg leuk, want zelfliefde is de sleutel. Als je regelmatig soloseks hebt, ken je elke hotspot en elke behoefte van je eigen lichaam. Dat kun je dus op je to-do lijstje zetten voor het dit jaar.

Mijn favoriet voor regelmatige orgasmes: maak kennis met de Vaginale Massager, een massager waar je meteen dol op zult zijn...

Probeer nieuwe seksspeeltjes – ze zullen je me-time naar een ander niveau tillen...
Regelmatige soloseks is gezond en geeft je een goed gevoel over je lichaam. Maar om te voorkomen dat dit een routine wordt, is het altijd een goed idee om wat technische helpers aan boord te krijgen. En de wereld van seksspeeltjes groeit en groeit, het aanbod is tegenwoordig enorm. Zo staat voor dit jaar het vibererend eitje op mijn verlanglijstje. Eentje die je zelf kan bedienen voor een maximaal genot.

Wees eerlijk tegen jezelf
Ik denk dat de hoeksteen van een goede relatie eerlijkheid is. Dit geldt ook voor onze relatie met onszelf. Degenen die oprecht van zichzelf houden, zijn ook in staat om te pauzeren, na te denken en ook om te gaan met zelfkritiek. Het oplossen van problemen maakt de weg vrij om absoluut vrede te hebben met jezelf.

Veel plezier en trakteer jezelf
Voor veel mensen is het in een goede relatie belangrijk om samen plezier te hebben, mooie dingen te doen en echt te genieten. Natuurlijk is dit vooral leuk in een stel, maar je kunt het net zo goed alleen doen. Voor mijn relatie met mezelf heb ik me voorgenomen om mezelf goed te verwennen – net zoals ik dat met een partner zou doen. Dat betekent lekker eten, wellness, avontuur, veel gelach en veel zelfliefde.

"SELF LOVE IS THE BEST LOVE" 

04 juli 2022

Laat een reactie achter