Je zult misschien geschokt zijn om te horen dat de term 'wat is een seksloos huwelijk' overal in zoekmachines voorkomt. Of misschien ben je helemaal niet geschrokken. Het lijkt alsof iedereen, overal, zich zorgen maakt dat ze niet genoeg seks hebben, niet genoeg seks willen, te veel seks willen of geen partner kunnen vinden met een bijpassend libido. Hoe dan ook, het internet heeft gesproken: mensen maken zich zorgen over hun seksleven en de hoeveelheid seks die ze hebben (of niet hebben). Als je je zorgen maakt over je seksleven, meer seksuele activiteit wilt hebben of gewoon basisvragen over dit onderwerp hebt, hebben we het voor je. Dit is wat je moet weten om jezelf het gelukkigste, gezondste seksleven te geven dat aan je behoeften voldoet!

Dus, wat is een 'seksloos huwelijk' precies? Het klinkt nogal saai. Als een soort zwart-witscène uit een film uit de jaren 50 waarin een getrouwd stel in twee eenpersoonsbedden slaapt, met een kus op de wang voordat het licht uitgaat. Geen wonder dat mensen terugdeinzen voor dit soort labels. Dus laten we uitzoeken waar we het hier over hebben. Allereerst hoef je niet getrouwd te zijn om een ​​seksloze relatie te hebben. We kunnen dat idee meteen in bed leggen. Ik ga de term 'seksloos huwelijk' gebruiken om alle relaties aan te duiden die sekslicht zijn, of volledig seksloos.

'Seksloos' betekent niet altijd dat je helemaal geen seks hebt. "De definitie van een seksloos huwelijk is minder dan 6 keer per jaar seksuele activiteit hebben of hebben met een partner", zegt Kristine D'Angelo, een gecertificeerde seksuoloog en sekscoach. "Dus als je een keer per maand seks hebt, zou je worden beschouwd als een seksuele sleur versus een seksloos huwelijk." Dit is natuurlijk allemaal behoorlijk subjectief. Andere deskundigen definiëren een seksloos huwelijk als één keer per jaar of minder seks hebben. Eerlijk gezegd, wat een seksloos huwelijk is, kan heel goed afhangen van wat JIJ als seksloos beschouwt. Misschien voelt twee keer per maand seks hebben voor jou ‘seksloos’. Wat belangrijk is, is hoe jij en je partner(s) erover denken.

Omgaan met een seksloos huwelijk
Lucy Rowwett, een klinisch seksuoloog en sekscoach, stelt voor te proberen onderscheid te maken tussen wat een 'sleur' zou kunnen zijn en wat eigenlijk een seksloos huwelijk is. Ze stelt voor om jezelf de volgende vragen te stellen: Communiceer je over je behoeften en verlangens? Voel je je nog steeds aangetrokken tot je partner? Staan jullie allebei open om iets nieuws te proberen? Als er iets is veranderd, vertraagd of je interesse in seks gewoon is verdwenen, kan het een sleur zijn. Het gaat over het willen hebben van seks, ook al heb je er nu geen zin in.

"Ik zou zeggen dat er een sekssleur ontstaat als je het te druk hebt en seks niet langer een prioriteit is. In seksuele sleur denk ik dat je nog steeds een verlangen hebt om seks te hebben, het is gewoon niet het nummer één op je takenlijst”, zegt Zachary Zane, seks- en relatiecolumnist bij Men’s Health. “In een seksloos huwelijk is het verlangen naar seks volledig verdwenen. Dus je hebt wel de tijd en energie, je hebt gewoon geen zin in seks”. Wanneer een seksloos huwelijk spanningen veroorzaakt, is dat natuurlijk meestal omdat de ene persoon seks wil en de andere(n) niet.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle seksloze huwelijken ongelukkige huwelijken zijn. Seks is voor de meeste mensen enorm belangrijk, maar zoals met alle menselijke dingen is dit niet uitsluitend het geval. Sommige aseksuele mensen verlangen helemaal niet naar seks en kiezen ervoor om het niet te hebben. Anderen die zich identificeren als grijs-seksueel of demi-seksueel kunnen soms seksueel verlangen voelen, maar alleen onder bepaalde omstandigheden. Dit betekent niet dat ze geen partner(s) willen.

Sommige mensen willen romantische relaties zonder seks en dat is volkomen terecht. Als beide mensen binnen een stel (of drietal, enz.) niet geïnteresseerd zijn in seks, dan heb je geen probleem. Wat een gezonde relatie is, gaat over de behoeften van iedereen binnen dat individuele partnerschap, niet wat de samenleving of cultuur dicteert als gezond. Houd dit in gedachten voordat je een oordeel velt over de seksuele keuzes van de mensen om je heen. Wat er tussen instemmende volwassenen gebeurt, gaat je eigenlijk niets aan – net zoals wat er binnen je eigen relatie gebeurt, niemand anders wat aangaat.

Hoe kom je uit een sleur en wanneer moet je weglopen van een seksloos huwelijk?
Er is geen manier om precies te zeggen wanneer je moet gaan nadenken over de gezondheid van je seksleven, maar het is eerder belangrijk om het altijd in de context van je relatie te beschouwen. Proberen om een ​​seksuele sleur af te wachten en te hopen dat je partner plotseling weer verlangen zal voelen, is niet realistisch en zal je alleen maar een leeg en losgekoppeld gevoel geven. Het eerste dat je moet doen, is uitzoeken wat je wilt en hoe je wilt dat seks een deel van je relatie wordt. De seksuele relatie die je met jezelf hebt, is de belangrijkste van allemaal. Rowett zegt dat tijd doorbrengen met alleen jezelf - weg van je partner - kan helpen om de erotische vlammen aan te wakkeren. "Koop een nieuw seksspeeltje en besteed tijd aan je lichaam en je plezier", zegt ze. Als je probeert de seksloze aard van je relatie te herstellen en het werkt niet, dan moet je de voor- en nadelen van blijven versus weggaan afwegen. Dat is een persoonlijke beslissing, maar onthoud: je verdient geluk en je bent in staat om te herstellen van een breuk als je uit de relatie moet stappen. Daarna kun je je partner inschakelen. “Ga samen met je partner weer spelen. Met spelen bedoel ik hoe kun je weer plezier hebben samen? Doe iets waar de adrenaline van gaat pompen, speel samen spelletjes, flirt met elkaar en plaag elkaar. Begin weer aan te raken - handen vasthouden, knuffelen, masseren, kleine knijpbewegingen gedurende de dag”.

Maak van seks een prioriteit
Een van de grootste dingen die we missen in relaties is het feit dat seks een prioriteit moet worden. We hebben het misplaatste idee dat seks gewoon spontaan zou moeten 'gebeuren' zonder enige moeite. Dit is een achterwaarts begrip van het menselijk verlangen. Het meeste verlangen naar seks komt nadat seksuele prikkels hebben plaatsgevonden, wat kan betekenen dat je naar porno, een erotische scène in een film of een sexy knuffelsessie kijkt. Zachary zegt dat de tijd nemen om het vuur te maken de beste manier is om het aan de gang te houden. We hebben allemaal stress in ons leven, maar we moeten ons realiseren dat alleen omdat we gestrest zijn, niet betekent dat seks niet belangrijk is. “Stress is een van de grootste libido-killers. De andere reden is als (je voelt) dat je geen tijd hebt. Iedereen kan 30 minuten van de week vrijmaken voor iets dat hij echt wil doen. Dus de sleutel is om van seks een prioriteit te maken en het te plannen om ervoor te zorgen dat het gebeurt, "legt hij uit.

Wanneer moet je je zorgen maken?
Communicatie is de enige manier om seks weer op het menu te krijgen. Als je er niet over praat, kun je het niet oplossen. D'Angelo zegt dat het altijd gerechtvaardigd is om professionele hulp van buitenaf te zoeken als je partner niet met je wil communiceren over je seksleven. "Als je verschillende keren hebt geprobeerd om het gebrek aan seks in je huwelijk te bespreken en je partner negeert je of negeert je gevoelens, dan is het tijd om je zorgen te maken en professionele hulp te zoeken", zegt ze.

Klik hier voor meer intieme producten.

22 april 2022

Laat een reactie achter