Het is geen geheim dat diëten een prominent onderdeel zijn van de moderne cultuur. Of het nu gaat om een ​​sapkuur of om koolhydraten te schrappen, vrouwen over de hele wereld springen aan boord als het gaat om dieettrends.

Dr. Connell heeft het allemaal gezien en gehoord tijdens haar jaren lange ervaring in de vrouwgerichte geneeskunde. Het lijkt er echter op dat zelfs met de vele dieetvariaties die er zijn, vrouwen nog steeds het doel missen en om de verkeerde redenen diëten. Volgens Dr. Connwell is het belangrijkste dieet waaraan een vrouw zich kan houden, een dieet dat haar lichaam ten goede zal komen, vooral haar bekkenbodem.

Misschien is het eindelijk tijd. Alles kan losraken als je je bekkenbodem verwaarloost. Om deze reden daagt Connell alle dames uit om zich bewust te zijn van het voedsel en de dranken die ze consumeren.

De bekkenbodem van een vrouw is de groep spieren die zich helemaal uitstrekt van het stuitje tot het bekkenbeen. Deze spieren helpen de blaas, de baarmoeder, het rectum en de urethra op hun plaats te houden en op hun plaats te houden. Als deze groep spieren niet goed kan functioneren, kunnen vrouwen te maken krijgen met bekkenbodemaandoeningen zoals incontinentie en verzakking. Een sterke en gezonde bekkenbodem is essentieel voor het dagelijks functioneren van een vrouw.

Er zijn veel manieren waarop vrouwen ervoor kunnen zorgen dat ze hun bekkenbodem sterk houden. De meest bekende techniek is kegeltraining, maar het dieet van een vrouw speelt ook een grote rol.

Hier zijn de richtlijnen voor een bekkenbodemvriendelijk dieet.

Zoals de meeste dingen in het leven, is alles wat te veel is slecht. De volgende voedingsmiddelen hoeven niet per se volledig uit je dieet te worden geweerd, maar je kunt ze het beste met mate consumeren. Connell raadt aan om de inname van deze items te beperken, omdat ze kunnen leiden tot spijsverteringsproblemen die overmatig gebruik van de blaas kunnen veroorzaken. Wanneer de blaas van een vrouw, of een deel van de bekkenbodem, overactief is, kan deze overbelast raken en de hele spiergroep verzwakken.

  • Cafeïnehoudende dranken (koffie en thee) zijn een diureticum en irriterend voor de blaas, wat betekent dat ze ervoor zorgen dat de nieren meer urine produceren dan normaal. Dit veroorzaakt overmatig gebruik en gevoeligheid in de blaas.
  • Koolzuurhoudende dranken (frisdrank – ja, zelfs light frisdrank) kunnen symptomen van een overactieve blaas veroorzaken, omdat bubbels de blaas kietelen en irriteren. Ze bevatten meestal ook cafeïne en kunstmatige zoetstoffen, die op zichzelf blaasirritatie veroorzaken.
  • Zeer zuur fruit en groenten (tomaat, cranberry, sinaasappel) kunnen het blaasslijmvlies irriteren vanwege hun hoge zuurgraad.
  • Pittig voedsel kan ervoor zorgen dat je blaas verbrandt om dezelfde reden als dat je mond verbrandt. Dit kan irritatie van het blaasslijmvlies veroorzaken.
  • Kunstmatige suikers en zoetstoffen (Splenda) verergeren de symptomen van een overactieve blaas om dezelfde redenen als koolzuurhoudende dranken.
  • Alcohol is een diureticum en irriterend voor de blaas. Wanneer een persoon alcohol consumeert, versnelt die vloeistof ook de snelheid waarmee de nieren water verzamelen en zorgt ervoor dat de blaas vaker wordt geleegd. Geen goede combinatie.

Denk eraan, we hebben het niet over onthouding - je kunt nog steeds een kopje koffie en sinaasappelsap drinken. Maar beperk je kopjes, ga naar decaf, sla de koffie sommige ochtenden over.

Het bekkenbodem dreamteam

Deze specifieke voedingsmiddelen zijn uitstekende bronnen van natuurlijke spijsvertering. Dit komt ook de algehele bekkenbodemsterkte ten goede, om de eenvoudige reden dat ze niet op dezelfde manier irritatie van de blaas veroorzaken als de bovenstaande voedingsmiddelen. Laat jezelf nu niet meeslepen - Connell zou nooit iemand aanraden om alleen deze voedingsmiddelen en dranken te consumeren. Maar ze raad vrouwen wel aan ervoor te zorgen dat deze items aanwezig zijn in hun dagelijkse voeding.

  • Zuiver water (niet kunstmatig gearomatiseerd of koolzuurhoudend) hydrateert het lichaam en verwijdert gifstoffen, waardoor de spijsvertering en alle andere lichaamsfuncties soepel verlopen.
  • Zuurarm fruit en groenten (abrikozen, meloenen, bananen, wortelen) voorzien het lichaam van belangrijke voedingsstoffen zonder de bekkenbodem te irriteren zoals sommige zure alternatieven dat doen.
  • Omega-3-vetzuren (uit vis) verminderen op natuurlijke wijze ontstekingen, wat helpt bij het verminderen van eventuele irritaties die kunnen optreden door ander eten of drinken.
  • Kruiden-/cafeïnevrije theeën bieden natuurlijke voeding en hydratatie, zonder de problemen te veroorzaken die cafeïne of onnatuurlijk gezoete dranken veroorzaken.

De moraal van het verhaal is om een ​​uitgebalanceerd dieet te hebben, gevuld met veel belangrijke voedingsstoffen die alle vrouwen toch zouden moeten consumeren. Aan de andere kant besef ik dat een opkikkertje in de middag soms nodig is. In dat geval zou ik zeggen, geniet van een af ​​en toe van een (fris)drankje.  

27 juni 2022

Laat een reactie achter